dinsdag 25 september 2012

Binjai Day 16

There is not enough room on the parking space underneath the building to hold al motorcycles
Gisteren is de school begonnen. De leerlingen komen hier van 08:00 tot 12:00 uur naar school. Een andere groep komt tussen 17:30 en 21:00 uur naar school. Dit heeft voral te maken met het feit dat deze leerlingen moetn werken naast hun studie vanwege de lage inkomens in dit land. Het hebben van twee banen is dan ook bijna standaard.
Een schooter of brommer is gezien de afstanden hier geen overbodige luxe maar een vanzefsprekendheid te vergelijken met het hebben van een fiets in Nederland.

Zelf heb ik een tweetal lessen gevolgd: Programmeren met delphi 7. Een praktijk les en een theorie les. Het om de zelfde klas (1e jaars) en twee aansluitende lesuren. Tijdens de lessen begrijp ik de opmerking van sommigen dat de leerlingen niet erg geinteresseerd zijn wel. Op het terrein van de didactiek van hier nogal wat te verbeteren.  In het praktijk okal laat de docent een pagina uit een Word document zien waarop instrukties staan die de leerlingen moeten uitvoeren. Na enkele toelichtende opmeerkingen loopt hij alle leerlingen langs en help ze als ze ergens niet uitkomen.
Het gaat hier om een relatief eenvoudige opdracht: het ontwerpen van een formulier. Doordat de docent steeds lang bezich is met elke individuele leerling zit een groot deel van de klas te wachten op de volgende instructie.
De de les, die over het zelfde onderwerp gaat als de theorie die ze hiervoor kregen in een ander leslokaal, sluit daar niet aan bij hetgeen ze nu moeten doen. Er wordt me uitgelegd dat elke docent zo zijn eigen lesprogramma volgt, zonder rekening te hoeven houden met hetgeen zojuist is besproken.

Ik denk dat de docenten waarschijnlijk wel goed zullen zijn in hun vak, maar mogelijk geen didactische opleiding hebben. En als dat al het geval is blijkt dat in elk geval niet uit hun (non-verbale) communicatie.

School has started

Yesterday the new school year has started, and today I'm sitting in the classroom as well, learning Delphi. At first theory and after that practice. The subject will be the same, but I fail te see the way the theory is continued in the Lab class. There is just an resemblance. The teaching Methods show some lack of didactic principles as I've learned, and I see quit some room for improvement.Some people are hardly noticed. They clean the building or preform other useful jobs. I noticed that the cleaning crew is busy all day to keep the building clean from dust. The sweep the floors after every student watering the plants an scrubbing the floor by hand. They deserve a spacial thanks I think.

3 opmerkingen:

s.c zei

Het is toch een aardig kijkje in een keuken die voor de meesten van ons gesloten blijft, waarvoor mijn dank.

biebkriebels zei

Hoop dat je toch een steentje hebt kunt bijdragen aan het onderwijs daar. Dat is toch de bedoeling van het project.

Highpotech zei

Ik geloof dat ik inderdaat iets heb kunnen toevoegen aan de manier van les geven hier. De vraag die overblijft of men de ontdekkingen kan en gaat gebruiken ondanks hun entousiasme dat ze nu tonen. Maar misschien kom ik hier nog eens terug op een vervolg missie omdat verder uit te werken.